Hamile kadınlar işyerlerinde karşılaştıkları ayrımcı sorulardan şikayetçi

Hamile kadınlar iş arkadaşları tarafından tuhaf sorularla çembere alınmaktan şikayet ediyor. İş yerinde kadına dönük tutum, hamilelikle birlikte bir başka boyuta uzanıyor.

İş yerinde hamile kadınlara yönelik ayrımcılık yeni bir şey değil. Mumsnet.com'un konu hakkındaki anketi ise, en tuhaf ve saldırgan örneklerden bazılarını aydınlatıyor.

Ankete yanıt veren 25 haftalık hamile bir kadın, bir işyeri etkinliğine katılmayı planladığını söylediğinde, "Gitmelisin. Peki.. bu biraz şey görünmez mi.. Şey hamilesin. Biraz profesyonellik dışı görünmez mi" yanıtını almış.

Bir başka kadına ise "Planlı mıydı" diye hamileliği hakkında soru sorulmuş ve o da "Üzgünüm, eşimle korunmasız seks yaptığımızı söylemeyi unutmuş muydum" yanıtını vermiş.

Pek çok kadın, doğmamış bebeklerinin babasının kim olduğu sorusuyla karşılaşırken, ünvanını evli olduğunu işaret etmesi için "Mrs" olarak değiştirmesi önerilen kadınlar olmuş, böylece hastanede "bekar bir anne olmadığın düşünülür" denmiş.

'KAÇ KİLO ALDIN?'

Bir kadına ise iş yerinde yeni çalışmaya başladığı bir erkek tarafından kaç kilo aldığı sorulmuş. "Emin değilim ama karnım hala senininkinden daha küçük" demek istediğini söyleyen kadın, bu şekilde savunmada görünmekten de hoşlanmayacağını belirtiyor.

6 ayık bir kadına meslektaşı tarafından "Büyük bir şeker perisine benziyorsun" denmiş. Bir başkası ise hamileliğini duyan iş arkadaşından ilk olarak "Eşin nasıl hissetti" sorusunu duymuş.

Yine bir kadına, doğum iznine çıkarken "Keşke benim de senin gibi uzun bir tatilim olsaydı" denmiş.