'Halkın Seçeneği Güçleniyor': TKP'nin Keşan örgütü açıldı

TKP'nin 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantıları kapsamında Keşan ilçe örgütünün açılışı, soL Haber Portalı yazarı Aydemir Güler’in katılımı ile gerçekleşti.

soL Haber - Edirne

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmaları ülkenin dört yanında bugün de devam etti. 

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yeni örgüt binasının açılışıyla gerçekleşen toplantı, soL Haber Portalı yazarı Aydemir Güler'in katılımıyla gerçekleşti. 

Toplantıda ilk olarak Keşan örgütü adına Tanju Kahraman söz aldı.

Ülkenin her alanda AKP ile tasfiye edildiğini ve her kurumun sermayeye peşkeş çekildiğini söyleyen Kahraman, Keşan’ın da bundan fazlasıyla nasibini aldığına dikkat çekti.

Keşan’da AKP’nin işçilere uyguladığı saldırının benzerini başka bir düzen partisi olan CHP’nin uyguladığına dikkat çeken Kahraman, üç aydır maaş alamayan belediye işçilerinin durumunu hatırlattı.

'İŞÇİ MÜCADELESİ VARSA TKP DE VAR'

Kahraman'ın ardından Disk'in eski örgütlenme sorumlusu ve TKP emektarı Mehmet Alpüren söz aldı. Alpüren Trakya’da nerede işçi sınıfı mücadelesi varsa orada TKP olacağını söyleyip Cam işçilerinin direnişinde, Danone direnişinde ve metal direnişlerinde partinin ön saflarda olduğu vurguladı. 

Trakya TKP örgütleri adına söz alan Çağlar Akyüz ise Ergene havzasında artan kanser oranlarına değinip bunun sermayenin Trakya’nın bereketli topraklarına saldırması ile ilintili olduğunu belirtti. Akyüz, AKP’nin sermaye şirketlerine Trakya’yı peşkeş çekerek bu yağmayı derinleştirdiğini söyledi.

TKP DAHA FAZLA ÖRGÜTLENECEK

Toplantıda son olarak söz alan Aydemir Güler bu memleket nereye gidiyor sorusunun ilk olarak Mustafa Suphi’lerin sorduğunu belirterek açılan parti binalarının açılışının Suphi’leri anmamıza güzel bir vesile olduğunu söyledi.

TKP’nin Türkiye’de işçi sınıfı direnişi neredeyse orada hücrelerinin olduğunu belirten Güler bunun tesadüf olmadığını TKP’nin metal, havaalanı, tekstil, sağlık, plaza çalışanları gibi kritik sektörlerde daha fazla örgütleneceğini vurguladı.

Etkinlik müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.