Halkın seçeneği güçleniyor: TKP'nin Amasya örgütü açıldı

TKP'nin ülkenin dört bir yanında açtığı binalara, bugün bir yenisi de Amasya'da eklendi. TKP Merkez Komite üyesi Özkan Öztaş, "Gericiler Amasya'ya 'şehzadeler şehri' diyorlar. Amasya bizim için Yeni Çeltek'te maden işçisiyle, Gümüşhacıköy'de emeği gasp edilmiş tütün işçisiyle, Suluova'da alın teri toprağa değen çiftçiyle akla gelmektedir ve mutlaka bu…

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Parti'nin (TKP) memleketin dört bir yanında gerçekleştirdiği parti binası açılışlarına bugün bir yenisi daha eklendi. 

Amasya'da açılan parti bürosunda emekçiler bir araya geldi. 

TKP Merkez Komite üyesi Özkan Öztaş yaptığı konuşmada, TKP'nin bu ilk adımının aynı zamanda tarihsel bir yolculuğun da devamı olduğunu belirtti.

"Gericiler tarafından 'Şehzadeler kenti' olarak tarif edilen Amasya, bizler için Yeni Çeltek'te maden işçisiyle, Gümüşhacıköy'de emeği gasp edilmiş tütün işçisiyle, Suluova'da alın teri toprağa değen çiftçiyle akla gelmektedir ve mutlaka bu emek iktidara gelip ülkeyi yönetmelidir" dedi. 

Sosyalizm mücadelesinin bugün sadece gericiliğe karşı aydınlanmanın, patronlara karşı emekçilerin mücadelesi değil, aynı zamanda bu çürümüş düzende insan kalabilmenin de mücadelesi olduğunu belirtildiği toplantıda, söze Amasya'ya parti bürosunu kazandıran Amasyalı TKP'liler devam etti.

Birçok çiftçinin, öğrencinin ve fabrika işçisinin katıldığı buluşma, sohbetlerle ve yeni mücadele planlarıyla sona erdi.