Halkın Seçeneği Güçleniyor: Patronların gemisini batıracağız

Türkiye Komünist Partisi, 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşmalarına bugün İstanbul Sarıyer'de düzenlediği geniş katılımlı etkinlikle devam etti. Etkinliğe katılan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 'Kurtulmak için bu düzen değişmeli. Bunu söyleyen TKP. Ancak örgütlenmeden, örgütlü halk yaratmadan kurtulamayız. Yalan söylemediği için TKP'ye üye olmalıyız' dedi.

soL-İstanbul

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmaları coşkulu ve geniş katılımla devam ediyor.

İstanbul Sarıyer'de Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte açılış konuşmasını TKP Sarıyer İlçe Örgütü adına Nurcan Erdoğan yaptı. İstanbul'un ciğerleri Sarıyer'in, rant paylaşım savaşlarına kurban gittiğini hatırlatan Nurcan Erdoğan, TKP'nin Sarıyer'de ranta, doğanın katledilişine ve sömürüye geçit vermeyeceğini ifade etti.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI İŞÇİLERİ DİRENİYOR

Açılış konuşmasının hemen ardından etkinliğe katılan Üçüncü Havalimanı işçileri konuşma yaptı.

Konuşmada, şunlar kaydedildi: 

"Bizler Üçüncü Havalimanı'nda insanlık dışı çalışma koşullarında çalışıyoruz. Çalışma şartları o kadar kötü ki, 'Adam düşsün taş düşmesin' mantığı var. Fakat biz orada işçi sınıfının ayağa kalkan aydınlığını görüyoruz. İşçiler son haftalarda yaptığı eylemlerle gücünü gösterdi. Patronlar işçilerin gücünü görünce geri adım atmaya başladı, başlangıçta çekingen olan işçiler gücünü kavramaya başlıyor. Bu işçiler için başlangıçtır, kaldırdığımız yumruğu patronların yüzüne patlamadan indirmeyeceğiz. Bu karanlığı yırtacak gücün örgütlü güçten geçtiğini biliyoruz. Bunun için Üçüncü Havalimanı şantiyesinde bölüm bölüm, oda oda gezip Türkiye Komünist Partisi saflarında örgütlenmeye devam ediyoruz. Kaybedecek zincirlerimizden başka şeyimiz yok. Bunun bilincindeyiz. Yaşasın Türkiye Komünist Partisi. Halkın Seçeneği TKP'de güçleniyor."

YKP: HALKLAR BİRLEŞMELİ

Havalimanı işçisinin ardından toplantıya konuk olarak katılan Yunanistan Komünist Partisi (YKP) Merkez Komite'si Siyasi Büro üyesi Yiannis Protulis, "Yunanistan Komünist Partisi adına sıcak selamlarımı iletiyorum. TKP'nin yeni binalarının açılmasının mutluluğunu duyuyorum. Buluştuğumuz her sefer TKP binalarının artmasını ve Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum" dedi.

Ege'de sınır sorununa değinen Protulis, son sınırların kanla çizildiğini hatırlattı: "Yunanistan'da işsizlik bir milyon, Türkiye'de altı milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. Halkların parası silaha harcanıyor. Halklar birleşmeli, emperyalistlerin bölme, savaş politikalarına karşı mücadele etmeli, faşistlere sırtını çevirmelidir. Geçmişte kazandık, yeniden kazanacağız, daha iyisini kuracağız, umut halkların mücadelesinde..." 

TKP'YE ÜYE OLMAK İÇİN 5 NEDEN

Etkinlikte, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuşma yaptı. TKP'ye neden üye olunması gerektiğini beş başlık altında sıralayan Okuyan, "Fazla zamanınızı almayacağım. Türkiye Komünist Partisi'ne katılmak, üye olmak için 5 neden sıralayacağım. Bunlar aynı zamanda benim kişisel nedenlerim" dedi.

Okuyan'ın konuşması şu şekilde:

"Türkiye'ye ve dünyaya baktığımızda mantıklı hiçbir şey göremiyorsunuz. İstanbul, Ankara, İzmir'de, başka yerlerde milyonu geçmiş konut fazlası var ancak insanlar evsizler, günlerce aylarca başlarını sokacak ev bulamıyor. Birçok insan yetersiz besleniyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında yetersiz beslenmeden ölenler var. Bir kesim ise aşırı yemekten rahatsızlıklara yakalanıyor. Bir de şimdi Bitcoin'den bahsedeceğim. Sanal para icat ediyorlar. Sanal parayı bilgisayarda üretmek için çılgınca elektrik tüketiliyor. Kaynaklar mantıksızca tüketiliyor. Bu düzen mantıksız. Bunun için TKP'liyim.

İkincisi, insanlık onuru. İnsanlık büyük bir uygarlık yaratmış. Çok büyük acılar çektiği gibi ilerlemelere de yol açmış. Büyük birikimleri olan insanlığın kimlerin elinde oyuncak olduğunu görmek onurunuza dokunmuyor mu? İktidardakiler ahmaklar, cahiller ve cahilliğe övgü düzüyorlar ve hak talep ediyorlar. Bu onurunuza dokunmuyor mu? Ben onurlu bir insan olduğum için bu insanlara yenilmeyi hazmedemem. Ben Trump, Erdoğan gibilere yenilemem. Onurlu bir insan olarak bunlara boyun eğmemeliyiz. Yenilmemek için bu düzenin değişmesi gerekiyor. Bu düzen çünkü bize bunları layık görüyor.

'KURTULMAK İÇİN BU DÜZEN DEĞİŞMELİ'

Her insanın kişiliği farklıdır, bazıları beğenilir bazıları beğenilmez, kimi dost canlısıdır, kimi asosyaldir. Siyasette ise bunların karşılığı konur. Fakat Türkiye siyasetinde liboşluk, döneklik gibi örnekler var. Başta Erdoğan, bir gün başka, bir gün başka konuşuyor. İsim vermeyeyim sola da bulaşmış durumda. Bir gün Kürtçü bir gün Türkçü olunuyor. Sermayedarlarla yan yana geliniyor. TKP bunların hiçbirine benzemez. Türkiye Komünist Partisi tutarlıdır. Çizgisi de böyledir. Dostlarımız ve düşmanlarımız konusunda da tutarlıyız. Sermayeyle, emperyalistlerle, asla bir araya gelmeyiz. Siyaseti tutarlı yapmak zorundayız, o yüzden TKP'liyiz.

Dördüncüsü, bazen insan zayıftır bazen çok güçlü hisseder. Türkiye'de insanlar umutsuz. Peki bunu ne pekiştiriyor? Her zaman duvara toslayan sahte umutlar pekiştiriyor. TKP'ye 50 yıldır, 'Sizinki iyi ama çok zor, uzak, hayal' diyenleri görüyoruz. Ne diyorlar? 'İktidara geldiğimizde taşeronu kaldıracağım, ücretleri artıracağım, grevlerin önündeki engelleri kaldıracağım, sendikalaşmanın önünü açacağım' gibi hedefler koyuyorlar. Bunları diyenlerin hepsi yalan söylüyor. Çünkü kapitalizm düzenli ücret artışına izin vermez, kaşıkla verdiğini kepçeyle alır, taşeronluk artık kapitalizmin can damarıdır, kaldıramazlar. Bu düzen değişmeden hiçbiri yapılamaz. '2019 seçimleriyle Türkiye kurtulacak' diyen herkes yalancıdır. Kurtulmak için bu düzen değişmeli. Bunu söyleyen TKP. Ancak örgütlenmeden, örgütlü halk yaratmadan kurtulamayız. Yalan söylemediği için TKP'ye üye olmalıyız.

Son neden. Biz insana inanmak zorundayız. TKP insana inanmak zorunda. Son tahlilde insana inanacağız. Nice karanlığı aştığı gibi bugünleri de aşacağız. Yıllar önce insanlık 8 saatlik iş gününü ele geçirdi. Nice kazanımlardan biriydi. Elden gitti. Sosyalizmde 6 saate, 5 saate geçecekti. Eksikliklerine rağmen Sovyetler Birliği'nde nice kazanımlar arasından biriydi. Küba'da onca emperyalist baskıya karşı inanılmaz şeyler başarıldı. Bu 5 nedene kimse itiraz etmez. TKP'nin sözü bu kadar yalın."

TKP GÜCÜNÜ EYLEMLERLE GÖSTERİYOR 

Okuyan, ayrıca, TKP'nin yurtseverlik vurgusunun milliyetçilikle karşılaştırılmaması gerektiğini hatırlatarak, AKP ve sermaye çevrelerince sıkça dillendirilen "aynı gemideyiz" yalanına da değindi.

"Aynı gemideyiz, diyorlar. Hayır. Aynı gemide değiliz. Olmayacağız. Hayır yalan bu. Sürekli su alan yoksulluk gemisine bindirdiler halkın çoğunluğunu. Kendileri lüks kameralı gemilerdeler. Biz o gemileri batıracağız" diyen Okuyan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başarabilir miyiz? Koşulların ne zaman devrimden yana olgunlaşacağını bilemezsiniz. 1917'de daha büyük karanlık vardı Rusya'da, devrim oldu. 1918'de Almanya'da oldu. Gezi bir devrim değildi ama sokakların dolabileceğini gösterdi. O yüzden hazır duracağız. Neyle hazır olacağız? Bakın havaalanını gördünüz, orada TKP'nin eli var. İzmir'de ulaşım zamlarına karşı TKP İzmir'i ayağa kaldırıyoruz. Metal işçilerinin mücadelesinde imzası var. Sözümüz çok açık. Hepinizi o söze, o güce emek vermeye, omuz vermeye çağırıyoruz, sözümüz çok açık."

Etkinlik, TKP'ye yeni üye olan bir partilinin konuşması, "TKP'ye nasıl üye olunur" isimli sinevizyon gösterimiyle ve mücadeleyi yükseltme çağrısıyla sona erdi.