'Halkın Seçeneği Güçleniyor' diyenler Konya'da bir araya geldi

TKP'nin ülkenin dört bir yanında düzenlediği 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantılarının Konya etabı TKP Merkez Komitesi üyeleri Erhan Nalçacı ve Özkan Öztaş'ın katılımıyla tamamlandı.

soL Haber - Konya

"Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmalarının Konya etabı tamamlandı.

Konyalı emekçilerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıda, son günlerde özelleştirme gündemiyle yer alan şeker fabrikalarından Ilgın Şeker işçileri de yer aldı.

TKP il örgütü adına yapılan açılış konuşmasında Konya'nın iki farklı yüzünden söz edildi. Bir yanda gericilerin, yobazların ve sermayedarların Konya'sı resmedilirken diğer yandan da Konyalı komünistlerin mücadelesinde yer alan, Vedat Demircioğulları'nın, Kadir Manga'ların, Türkiye İşçi Partisi'nin toprak çalışmalarının ve bugün hala gericiliğe karşı emeğin ve aydınlanmanın mücadelesini veren komünistlerin tarafı resmedildi.

Açılış konuşmasının ardından ilk konuşmayı TKP Merkez Komitesi üyesi Erhan Nalçacı yaptı.

Türkiye'de sermaye ile gericiliğin ittifakından, AKP döneminde laik olarak tanıtılan sermaye gruplarının gelişmesinden, 2001 krizinden bu yana yaşanan özelleştirmelerden ve yağmadan söz eden Nalçacı, düzen partilerinden umudu kesmek gerektiğini ifade etti.

Nalçacı, daha iyi bir kapitalizmin olmadığını, olmayacağını vurgulayarak tüm emekçileri TKP saflarına davet etti.

'ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?'

Erhan Nalçacı'nın ardından sözü alan TKP Merkez Komitesi üyesi Özkan Öztaş, TKP'nin Türkiye'nin kısa tarihindeki duruşundan söz etti. Ergenekon'dan Arap Baharına, Kürt Açılımından 15 Temmuz'a değin pek çok süreçte TKP'nin savunduğu hattın öneminden söz eden Öztaş, Konya'da insanca yaşamanın yegane yolunun artık her zamankinden fazla örgütlü mücadeleden geçtiğini ifade etti. 

Öztaş, "Biz değilsek kim? Şimdi değilse ne zaman?" diyerek gericiliğe, baskılara, sömürüye ve yağmaya artık yeter diyen herkesi partiye davet etti.

Ilgın Şeker Fabrikasından işçilerin de özelleştirme karşıtı topladıkları imzalarla son bulan etkinlikte, birçok emekçi ve öğrenci TKP saflarına katıldı.