Halkın maden sondajına karşı mücadele ettiği Yeşiltepe'de bilirkişi incelemesi

Ordu'nu Fatsa ilçesine bağlı Yeşiltepe ile Çötelü köylerinde maden sondajı istemeyen halk, bugün inceleme için bölgeye gelen bilirkişi heyetine proje dosyasındaki hataları yerinde gösterdi.

soL-Ordu

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yeşiltepe ile Çötelü köylerinde yapılmak istenen dördüncü grup maden sondaj alanında bugün bilirkişi heyeti keşfte bulundu. Yöre halkı, "ÇED gerekli değildir" kararına itiraz etmiş, mahkeme de bilirkişi heyeti atamıştı.

Yeşiltepe ve Çötelü halkı, avukatları Onur İnanlı'yla birlikte, bilirkişi heyetine proje dosyasındaki hataları yerinde gösterdi.

Proje dosyasına göre "en yakın yerleşim yerine 13 kilometre uzaklıkta" olduğu iddia edilen sondaj alanının 20 metre altında mahalle bulunduğunu anlatan yöre halkı, sondaj çalışmaları nedeniyle gece uyuyamadıklarını belirttiler.

Bölge halkı bilirkişi heyetine, proje dosyasında bulunmadığı söylenen akarsular ve dört köyün suyunu karşılayan su kaynaklarını da gösterdi. Keşif sırasında henüz başlamamış sondaj alanlarından birinin Fatsa'ya ulaşan derenin hemen dibinde olduğu anlaşıldı. Yine sondaj sahasında bulunan ve koruma altında olan "Cylamen coum" türü çiçeklerin varlığı tespit edildi.

Bilirkişi heyeti sonucu yaklaşık bir ay sonra açıklayacak.