Halisdemir davası sürüyor: Darbeci olarak Ömer Halisdemir ağabeyi düşündüm

15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve sonrasında vurulan Ömer Halisdemir davası sürüyor. Sanık Başçavuş İsmail Çınar, "Rahmetlinin yüzüne baktım tanıdım. Bu anlarda darbeci olarak Ömer Halisdemir ağabeyi düşündüm" dedi.

AA

15 Temmuz'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda vurulan Astsubay Ömer Halisdemir davası sürüyor.

Davada ifade veren Sanık Başçavuş İsmail Çınar, 15 Temmuz günü Diyarbakır ÖKK üssünde akşam saatlerinde alarm verilerek Ankara'ya gidileceğinin söylendiğini, sorduğu kişilerin de neden Ankara'ya gidildiğini bilmediklerini belirttiklerini kaydetti.

Uçakta Semih Terzi'nin emir subayı Ahmet Kara'ya birkaç kez neler olduğunu sorduğunu ancak Kara'nın da bir şey bilmediğini söylediğini anlatan Çınar, Terzi'nin uçakta sürekli cep telefonuyla uğraştığını söyledi.

İsmail Çınar, Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz'a tekrar "Kim hangi tarafta, biz ne yapacağız?" diye ısrarlı sorular sorduğunda, Yılmaz'dan "Kimsenin tarafında değiliz, polise, sivile ateş etmeyeceğiz. Ben gerekli emri veririm. Benim emrim dışında bir harekette bulunma" yanıtını aldığını anlattı.

Çınar, uçakla Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığına indikten sonra hazır bekleyen helikoptere Terzi ile bindiklerini, ÖKK'ya gittiklerini görünce biraz da olsa rahatladığını dile getirdi.

Helikopterden indikleri sırada Semih Terzi önde kendisi arkada ilerlerken, koşarak sağ tarafından geçen bir kişinin "Komutanım" diye seslendikten sonra bizzat hedef gözeterek iki-üç el Terzi'ye ateş ettiğini söyleyen Çınar, yaşananları şöyle anlattı:

"Tam bir şok. Vuran kişi sağ tarafa kaçmaya başladı o anda ön taraftan silah sesleri gelmeye başladı. Rahmetli koşmaya başlarken 'ateş baskısı' emri geldi. Kendimi yere attım, çaprazımdan bir kişi ritm atışı yaparak geçti ve benim kanaatim onun atışlarıyla rahmetli Ömer ağabey yere düştü. Tabur Komutanının vurduğunu değerlendirdim. Arkadan da ateş sesleri geldi. Hemen kalktım, vurulan kişinin yanına gittim, yüzüstü yatıyordu, çevirdim, aydınlık tarafa çekmek için yardım istedim. Hasan yardım etti, çektik ikimiz. Rahmetlinin (Şehit Halisdemir) yüzüne baktım tanıdım. Bu anlarda darbeci olarak Ömer Halisdemir ağabeyi düşündüm. Ama emin olmadan evet bu şudur diyemiyorsunuz. Semih Terzi'yi o an düşünemiyorum, 'Terzi olamaz' diyorum. Ömer Başçavuşum-Terzi... Kafamda bunlar. Rahmetlinin bilinci kapalıydı, 'Demek ki bizim kışlada da darbeciler varmış' dedim. Paranoya başladı bende." Semih Terzi'nin karargah binasına taşınması ve helikopterle GATA'ya götürülmesi sürecini de anlatan Çınar, Tabur Komutanı Fatih Şahin'in kendisine, "Sen gelme, Mihrali Üsteğmen'e yardım et" dediğini aktardı.