Hakkında soruşturma başlatılan CHP'li vekil: O sözlerimin arkasındayım

Birkaç gün önce bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, "O programdaki tüm sözlerimin arkasındayım. Sözlerim, ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine" dedi.

DHA

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili "O programdaki tüm sözlerimin arkasındayım. Sözlerim, ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine. 1 saatlik konuşmamın tek bir cümlesini bağlamından koparıp çarpıtarak 'evet diyenleri denize dökecekmiş' diye bir yalanla beni karalamaya çalışanların amacını anlıyorum" dedi. 

 

CHP'li Bozkurt'un, bir televizyon programındaki açıklamalarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle: 

"31 Mart Cuma akşamı konuk olduğum 'Halk Arenası' programındaki konuşmalarıma, üç gün sonra internette ve yandaş medyada yapılan çarpıtma ve saldırılar üzerine bu açıklamayı yapma gereği duydum. Hemen belirteyim ki, o programdaki tüm sözlerimin arkasındayım. Yandaş medyada cımbızlanarak kullanılan konuşmamın aslı aynen şu şekildedir: Bu bir emperyal plan, Sevr nerede hazırlandıysa, BOP nerede hazırlandıysa, BOP haritası nerelerde çizildiyse, o mahfillerde hazırlanıp, Meclis'te bu metni okumadan imzalayan milletvekillerinin onayı ile milletin önüne getirildi. Bu metin bir ihanet belgesidir. Bu Anayasa metni bir bölünme, 1923 cumhuriyetini tasfiye metnidir. Milletimiz bu anayasanın içine gizlenmiş tuzakları bilirse yüzde 1 bile evet çıkmaz. Bu millete güvenmek gerek. Ben eminim en az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Ama olur da evet çıkarsa kimse heveslenmesin, biz yine Samsun'a çıkarız, Amasya, Sivas, Ankara' ya geliriz, oradan İnönü, Sakarya, Dumlupınar ve İzmir' e kadar sizi de, 7 göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri yine denize dökeriz. Sözlerim çok açık, 9 Eylül 1922'de kimleri denize döktüysek onları kastediyorum. Sözlerim, ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine."