Hacı Boydak da çark etti: FETÖ'ye yardım yaptığımız için kahroluyorum

Boydak Holding'in patronlarından Hacı Boydak da darbe girişimi sonrası çark edenler arasında. Boydak, "FETÖ'ye yaptığımız yardımları düşününce kahroluyoruz" dedi.

Boydak Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı olan patron Hacı Boydak, Gülen cemaatine yaptıkları yardımlardan ötürü kahrolduğunu söyledi.

Yazılı açıklama yapan Boydak, "Ülkemiz için bir yol ayrımı olan 17/25 Aralık sürecinden sonra tamamen yollarımızı ayırdığımız, 15 Temmuz gecesi de ne kadar hainleştiğini büyük acılarla gördüğümüz Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ), geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla aile bireyleri olarak yaptığımız yardım ve hayırları düşününce bugün her Türk vatandaşı gibi kahroluyoruz" dedi.

Boydak, "milli iradeye kast eden vatan hainlerini en şiddetli bir şekilde lanetlediklerini ve yüce Türk adaletinin bu hainlere hakkettiği cezayı vereceğine inandıklarını" söyledi.

"FETÖ/PDY" isimli soruşturma kapsamında cemaate finans desteği sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönemki yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi kardeşi Memduh Boydak, 6 Mart'ta tutuklanmıştı.  

Memduh Boydak halen tutuklu bulunurken, Hacı Boydak avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs'ta tahliye edilmişti.