Habertürk 'ayarı' kaçırdı: Erdoğan, yaverini 'Çakı'yla sınamış...

15 Temmuz sonrası yapılan ilginç Erdoğan haberlerine bir yenisi daha eklendi. Habertürk, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şu an tutuklu bulunan darbeci yaveri Albay Ali Yazıcı’yı bir ‘çakı’ uzatarak sınadığı ortaya çıktı" ifadelerinin yer aldığı bir haber yayınladı.

Habertürk gazetesi Erdoğan'ın darbeden önceki yaveri Albay Ali Yazıcı’yı çakıyla sınadığını ileri sürdü. Gazete, Erdoğan'ın "hislerini ve çakı sınamasını" haberleştiriken, her adımında yanında bulunan Albay Yazıcı'nın Cemaatçi olduğunu nasıl bilemediğini ise açıklamayı unuttu.

Habertürk'ün haberinden bir bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftardan 1 saat önce Yazıcı’yı makam odasına çağırarak bir zarf uzatıyor ve açmasını istiyor. Zarfta kendisi hakkında bir yazı olduğunu düşünen yaver, tereddüt geçirip zarf açacağı bulamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ona kırmızı saplı küçük bir cep çakısı uzatarak “Al bununla aç” diyor. Yazıcı, zarfı açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kâğıdı çıkarıp okumasını istiyor. Yazıcı’nın paniği daha da artıyor. Ancak yazının kendisiyle ilgili olmadığını anlayınca derin bir nefes alıyor. Zarfı açtığı çakıyı Cumhurbaşkanı’na uzatan Yazıcı, “Sende kalsın, lazım olur” yanıtını alıyor.