Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu’nun akrabaları gözaltında

Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde yaşayan Cevdet Türkyolu'nun Sakarya'daki akrabaları gözaltına alındı.

Gülen Cemaati'nin 'süper imamı' olduğu öne sürülen ABD'de yaşayan Cevdet Türkyolu'nun Sakarya'daki akrabaları gözaltına alındı. Fethullah Gülen'in kişisel korumalığından asistanlığına kadar her türlü ihtiyacını karşıladığı belirtilen Türkyolu aynı zamanda Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu'yla evli.

Hürriyet'in haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Cevdet Türkyolu’nun kardeşleri V.E., M.T. ve Ü.I. ile M.T.'nin eşi G.T., eniştesi K.U. ve yeğenleri N.T., F.T., Y.Ş.I., A.M.I., N.S.I., M.M.I, M.E.V. gözaltına alındı.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ

17-25 Aralık sonrası AKP safına geçen Hüseyin Gülerce, Türkyol'un örgüt içinde çok önemli bir konumda olduğunu, Fethullah Gülen'i ziyarete gittiğini bir gün Gülen'in Cevdet Türkyolu'nu tekme tokat dövdüğünü iddia etmişti.

Cevdet Türkyolu, cemaat içinde 'Uzun Cevdet' lakabıyla anılıyor. Türkyolu cemaatin 'süper imamları'ndan biri olarak anılıyor ve Fethullah Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli. ABD'de gayrimenkul zengini olarak biliniyor.

Türkyolu'nun ABD'de 10 milyon doları aşan gayrimenkulü ve 2 milyon dolar nakit parası bulunduğu ifade ediliyor.Cevdet Türkyolu ve ailesi, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde yaşayan çekirdek kadroda yer alıyor. Gülen'in asistanı gibi. Bütün özel ihtiyaçlarıyla o ilgileniyor. Görüşmek için randevu isteyenler önce ona iletiliyor.Türkyolu, cemaat piramidinin en tepesinde yer alan 'mahrem hizmetler' sınıfı imamları arasında da yer alıyor. Yapılanmanın lideri olan Fethullah Gülen'den sonra gelen ismin Cevdet Türkyolu olduğu da konuşulanlar arasında.