Gülen cemaatinin İzmir'deki yeni yapılanmasına operasyon: 114 kişi gözaltında

Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalışan Fethullah Gülen cemaatinin bir operasyonla deşifre edildiği bildirildi, operasyon kapsamında 114 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de "Altın Şehir Eyaleti" adı altında tekrar toparlanmak istedikleri öne sürülen cemaat üyelerinden 114'ü gözaltına alındı. Şüphelilerin yeni bir gizli haberleşme sistemini kullanmaya başladıkları öğrenildi.

İzmir merkezli olarak Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalışan Fethullah Gülen cemaatine karşı İzmir Emniyet Müdürlüğü terör ve istihbarat şubelerinin ekipleri ortak çalışma yaptı. İzmir, İstanbul, Muğla ve Aydın illerindeki araştırmalar sonrasında 131 kişi hakkında gözaltı karara çıkarıldı. Bunlardan da 114'ü yakalandı. 

Şüphelilerin bir bölümü de Bornova'daki gizli evlerinde toplantı halinde oldukları sırada yakalandığı öne sürüldü. Yakalananlar arasında cemaatin yeni "Ege Bölge İmamı" N.K.'nin (37) de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin, cemaati ayakta tutmaya ve dağılmayı önlemeye yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine "yardım" adı altında para topladıkları, tutuklu "FETÖ" mensuplarıyla irtibat sağladıkları iddia edildi. Ayrıca cemaatin bu yapılanmasında İzmir'i "Altın Şehir Eyaleti" olarak seçtikleri saptandı. Bu isim altında toplanan cemaat üyelerinin geçen şubat ayından beri çalışmalarını gizlilik içinde sürdürdükleri tespit edildi.

BYLOCK'TAN SONRA YENİ SİSTEM

Yakalanan kişilerin cep telefonlarındaki ve dijital materyallerdeki incelemelerle, cemaatin ByLock gibi şifreli yeni bir haberleşme sistemini kullandıklarının da ortaya çıkarıldığı öğrenildi. Bu sistemle ilgili emniyetin bilişim uzmanlarının çalışma yürüttükleri ifade edildi.