Gülen cemaatine kaynak aktaran holdingin yöneticilerinin varlıklarına tedbir

Fethullah Gülen cemaati bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, holdingin yöneticilerinden Abdullah Katırcıoğlu ile Ali Katırcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin Sulh Ceza Hakimliği kararıyla şirketlerine kayyum atandı, mal varlıklarına tedbir konuldu.

AA

Fethullah Gülen cemaati bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik soruşturma kapsamında, holdingin yöneticilerinden olan Abdullah Katırcıoğlu ile Ali Katırcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin mal varlıklarına Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tedbir konuldu. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, Gülen cemaati bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında savcılık, Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği talep yazısında, holding ve bağlı şirketlerine 17 Kasım 2015 tarihinden itibaren peyderpey Gülen cemaatine finansman sağladıkları gerekçesiyle kayyum atamaları yapıldığı hatırlatıldı.

Talep yazısında, Kaynak Holdingin yöneticileri ve yetkililerinden olan Abdullah Katırcıoğlu, Mustafa Talat Katırcıoğlu ve Ali Katırcıoğlu'nun, cemaat yöneticilerinden oldukları ve yurt dışında kaçak olarak yaşadıkları belirtildi. Talep yazısında ayrıca, Abdullah Katırcıoğlu ile Ali Katırcıoğlu'nun tüm mal varlıklarına tedbir konulması ve TMSF'nin kayyum olarak tayin edilmesi istendi.

KATIRCIOĞLU AİLESİNİN MAL VARLIĞINA TEDBİR

 

Talebi değerlendiren Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın bu taleplerini yerinde bularak kabulüne karar verdi.

Kaynak Holdingin yöneticilerinden olan şüpheliler Abdullah Katırcıoğlu, Mustafa Talat Katırcıoğlu ve Ali Katırcıoğlu hakkında düzenlenen MASAK raporu ve soruşturma içeriği kapsamında cemaat yöneticisi olduklarına dair delillerin bulunduğunun anlaşıldığını belirten hakimlik, Abdullah ve Ali Katırcıoğlu'nun tüm mal varlıklarına tedbir konulmasına ve kayyum tayin edilmesine, kayyum olarak da TMSF'nin belirlenmesine karar verdi.

Hakimlik, Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliğince el konulan mal varlığı değerlerine de TMSF'nin kayyum tayin edilmesine hükmetti.

ŞİRKETLERE KAYYUM ATANDI

Sulh Ceza Hakimliği, Akyar Gayrimenkul Yatırım AŞ. ile Azim Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin, Gülen cemaatine finansman sağladıkları yönünde MASAK raporu başta olmak üzere deliller bulunduğu gerekçesiyle Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesine, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 19. maddesi gereğince de kayyum olarak TMSF'nin belirlenmesine karar verdi. Hakimlik, Azim Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin yetkililerinden olan Halit Keleş'in mal varlığı üzerine de tedbir kararı konulmasını kararlaştırdı.