Gözaltına alınan 8 bin 660 kişiden 990'ı tutuklandı

Darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlarda gözaltı sayısı 8 bin 660'a ulaştı. Bu kişilerin 990'ına ise tutuklama geldi.

15 Temmuz girişiminin ardından gözaltına alınan 8 bin 660 kişiden 990'ı tutuklandı. Bir yandan gözaltı operasyonları devam ederken işlemleri tamamlanan kişiler tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ediliyor. Halen 7 bin 375 kişi gözaltında bulunuyor.

Ayrıca İstanbul'da darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788' kişi tutuklandı. 47 hakim ve savcı da tutuklular arasında yer alıyor. 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 1522 kişinin sorgusuysa devam ediyor.

ZONGULDAK'TA 10 TUTUKLU, 24 GÖZALTI
Zonguldak'ta ise gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 hakim ve savcı tutuklandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, il genelinde 24 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 10 hakim ve savcı, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularından sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarılan 10 yargı mensubu tutuklandı. Emniyette işlemleri devam eden 14 hakim ve savcının da bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

MALATYA'DA 9 PİLOT GÖZALTINDA
Darbe girişimine yönelik Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan bir grup askerin 15 Temmuz gecesi 7. Ana Jet Üs Komutanlığında F-4 tipi savaş uçaklarını hangarlardan çıkarmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı. Pilotların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Mardin'de gözaltına alınan 29 hakimden 15'i tutuklandı. 14'ü serbest bırakıldı. Bursa'da ise gözaltına alınan 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı.