Gökçek'in yerine gelmesi beklenen başkanın ilk icraatı: Bıyık bırakmak

Hükümette başlayan bıyık bırakma modasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı. Geçtiğimiz aya kadar bıyıksız olan Tiryaki, Gökçek’in koltuğunun boşalacağının gündeme gelmesinin ardından bıyık bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa kararının ardından gözler koltuğuna kimin oturacağına çevrildi. Muhtemel isimler arasında Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Sincan eski belediye başkanı ve şu anki Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız'ın ismi geçiyor.

TİRYAKİ'İN İLK İCRAATI: AKP'Lİ BAKANLAR GİBİ BIYIK BIRAKMAK

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre adaylar arasındaki AKP'lilerden Veysel Tiryaki de 13 yıl sonra imaj değişikliği yaparak, AKP'deki bıyık bırakma modasına uydu. 2004 yılında Altındağ Belediye Başkanı seçilen Tiryaki, 13 yıllık başkanlığı döneminde ilk kez bıyıklı görüntülendi. Tiryaki 13 Eylül'de Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında yerel yönetimler proje yarışması kapsamında “Maddeye Değil Hayata Sarıl” projesi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül almıştı. Tiryaki bu toplantıda da bıyıksızdı. Geçen sürede Tiryaki'nin bıyık bıraktığı görüldü. Tiryaki bıyıklı fotoğraflarını sosyal medyadaki hesaplarından paylaştı.

2016'DA BAŞLAYAN AKIM

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bıyık bırakın" talimatından sonra AKP'li bakan ve yöneticiler arasında bıyık-sakal modası başlamıştı. Parti içindeki moda ile AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, AKP Ankara Milletvekili ve eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP Bursa Milletvekili Efkan Ala ve AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da bıyık bırakmıştı.