Gökçek'in Erdoğan'dan istediği süre belli oldu

AKP kulislerinde, Gökçek’in istifa için Mart 2018’e kadar süre istediğinin konuşulduğu iddia edildi.

Dün akşam geç saatlerde biten Gökçek-Erdoğan görüşmesinin ardından Gökçek'in yaptığı açıklama dışında henüz bir bilgi sızmış değil.

Görüşme öncesi konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Gökçek'in 2018 Mart'ına kadar süre isteyeceğini ancak Erdoğan'ın bunu kabul etmeyeceğini yazdı.

Zeyrek'in iddiaları şöyle:

AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor.

Gökçek, eğer istifası istenmişse ya da istenecekse, bu karara uymadığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazarlığa girişmeye çalıştığında yaşanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoğan’la karşı karşıya geleceği bir yolu seçmeyeceğinden hemen herkes emin.

Partililer, Gökçek’in belediye meclisinde yapılacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettişinin raporuyla bırakmayı göze almayacağı o nedenle istifa edeceği görüşünde.

Gökçek’in yakın çevresi ise istifasının istendiğine, istendiyse neden istendiğine dair şu ana dek bir açıklama yapılmadığına dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında Gökçek’in yerinde kalması için kapının aralık konulduğunu savunan bu isimler, Gökçek’in kapı tam kapanıncaya dek içeride kalmak ve pazarlık pozisyonuna girmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etmek için çaba göstereceğini de vurguluyor.

Ancak, yine partililere bakılırsa, Erdoğan’ın Gökçek konusunda geri adım atması düşük bir ihtimal.

Yazının tamamı