Gökçek suikastin sorumlusu olarak Davutoğlu'nu mu gösteriyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Rusya Büyükelçisi Karlov'un vurularak öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Bunun arkasındaki fail daha önce Rus uçağını düşürenlerle aynı" ifadelerini kullanması, akıllara Ahmet Davutoğlu'nun Rus uçağının düşmesinin ardından "Emri ben verdim" açıklamasını getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Rusya Büyükelçisi Karlov'un vurularak öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Yapılan saldırı alçakça bir saldırı bunun arkasındaki fail daha önce Rus uçağını düşürenle aynı. Hem Rusya hem Türkiye inşallah bunun hesabını soracak ve Büyükelçinin kanı yerde kalmayacak inşallah. Saldırı mutlak manidar tıpkı FETÖ'nün Güneydoğu'da bazı askerlere Rus uçağını düşürttüğü gibi. Tek çareleri suikastler kaldı. Ancak bundan da netice alamayacaklar. En sonunda hepsi helak olacaklar inşallah. Sağlık durumu hakkında doktorlar ve Bakanımız bilgiyi verir" ifadelerini kullandı.

Gökçek'in bu açıklaması, Rus uçağının düşürülmesinin ardından AKP Grup toplantısında konuşan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Emri bizzat ben verdim" açıklamasını akıllara getirdi.

Gökçek'in açıklamasını dinleyenler "Gökçek Davutoğlu'nu mu suçladı" sorusunu sordu.