Gökçek: ODTÜ'nün yanından geçen yolu ya yapacağız ya yapacağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün yanından geçecek yola karşı çıkan Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'na seslendi: "Bu yolu ya yapacağız ya yapacağız. 1071 Malazgirt Bulvarı'na en çok karşı çıkan kendileriydi, ama şimdi en çok kullanan kendileri oldu."

TRT Radyo Haber'de "Herkes Konuşuyor" programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya dair açıklamalarda bulundu. 

ODTÜ'nün yanından geçecek olan ikinci bulvara itiraz eden Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası yöneticilerini eleştiren Melih Gökçek, "Ne yapsak karşılar. Yani karşı olmamaları mümkün değil. ODTÜ yanından geçen 1071 Malazgirt Bulvarı'na karşı çıkanlar da bunlar, Atatürk Orman Çiftliği içinden geçen Ankara Bulvarı'na karşı çıkanlar da bunlar. Bu iki bulvardan şimdi her gün yüz binlerce araç geçiyor. Bu iki bulvar açılmasaydı şu anda Ankara'nın trafiği felç durumdaydı. Şimdi yeni yapılacak olan Bilkent Şehir Hastanesi dolayısıyla Eskişehir Yolu civarında trafiğin sıkışacağını görüyoruz. Bunun çözümlerini arıyoruz. Konya Yolu'na bir alternatif yapılacak ve aynı zamanda hemen hastanenin yanından geçecek bulvarı, İncek'e bağlayacak bir yola ihtiyaç var. Bunun için en uygun yer ODTÜ'nün yan kısmından geçmektir. Biz bunu ODTÜ'ye teklif ettik. ODTÜ her şeye karşı çıktığı için buna da karşı çıktı. Şimdi bu yollara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası da sol karakterlerine uygun karşı çıkma eylemlerini ortaya koyuyorlar. Boşuna heves etmesinler. Bu yolları da ya yapacağız, ya yapacağız" dedi.