Gericiliğe ve imam hatip zorbalığına karşı Aydınlanma Buluşması

Eğitimde dinselleşme, imam hatip dayatması ve akademide yaşatılan baskılara karşı “Aydınlanma Buluşması” 19 Haziran Pazar günü Bursa'da gerçekleşecek.

soL-Bursa

İmam hatipleşmeye ve eğitimde gerici dönüşümlere karşı mücadeleyi sürdüren Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, Bursa'da "Aydınlanma Buluşması" adıyla iki bölümlük etkinlik düzenleyecek.

Aydınlanma şenliğine dönüşecek ilk bölümde birbirinden eğitici ve eğlenceli atölyeler oluşturulacak. Saat 16'da Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde başlayacak şenliğe, çocuklar anne babalarıyla ücretsiz katılabilecekler.

Atölyelerin programı şu şekilde:

16.00–17.00: Kayıt ve tanışma.

17.00–20.00: Evrim bilim atölyesi, bedenimi koruyorum atölyesi, çamur atölyesi, masal atölyesi, oyun atölyesi.

EĞİTİMDE GERİCİLEŞME VE AYDINLANMA MÜCADELESİ TARTIŞILACAK

Buluşmanın ikinci bölümü saat 18'de, konferans salonunda, laik eğitim konulu panel ile başlayacak. Ülkede ve Bursa'da yaşanan eğitimde dinselleşme ve akademideki baskıların tartışılacağı panele, imam hatip dayatmasına karşı eylemler yapan Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu ve Osmangazi Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu velileri de katılacak.

Son haftalarda Uludağ Üniversitesi'nce haksız soruşturmalara uğrayan akademisyen Prof. Dr. Şermin Külahoğlu'nun da konuşmacılar arasında olacağı panelin diğer katılımcıları şu şekilde:

Fehmi Enginalp (Eğitimci, yazar)

Ahmet Çınar (soL Haber Portalı editörü ve yazarı)

Eylem Yentürk (Sağlık emekçisi)