Gericilerin istediği olmadı, yolculuk gerçekleşti

Hızlı trenle yolculuk yapmak isteyen baba-kıza yan yana bilet verilmemesi sonrası trendeki yolcular yer değiştirerek baba ve kızın yan yana oturmasını sağladılar.

Fatih Tuna Erciyas isimli yurttaş geçtiğimiz hafta hızlı trende yapılan gerici uygulama sonrası gündeme gelmişti. Erciyas, Ankara’da bulunan 9 yaşındaki kızını, hızlı trenle Ankara’ya getirmek istemiş ancak kendisine gidiş-dönüş bileti, kızına da sadece tek yön bileti aldığı için ‘harem-selamlık uygulamasına’ takılmıştı.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, baba-kıza ‘kadın ile erkek yanyana oturamaz’ diye ayrı yerlerden bilet satılmıştı. Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin konuştuğu bu olaya vatandaşlar el koydu. Dün gerçekleşen yolculukta Erciyasları vagondaki diğer yolcular birleştirdi.

Yolculukla ilgili konuşan Fatih Tuna Erciyas “Bana neden böyle bir muamele yapıldı bilmiyorum. Konu basına yansıdıktan sonra bile kimse arayıp durumu düzeltmedi. Neyse ki çok iyi insanlar vardı çevremizde. Vagonda baktılar rahat değilim sürekli kalk otur, kalk otur… Kızımın koltuğuyla mekik doku… Derdimi dinlediler. Masalı koltuklarda birleştirdiler bizi” dedi.