Gericiler otobüste üniversitelilere saldırdı: Başını omzuna koydun!

Kocaeli'de üniversite öğrencisi gençler, 'başını omzuna yasladın' gerekçesiyle otobüste saldırıya uğradı.

Kocaeli’de bir gerici, otobüste üniversiteli gençlere saldırdı.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Yağız B. ve Rozerin A., otobüste seyahat ettikleri sırada “Yağız'ın başını Rozerin'in omzuna yasladığı” gerekçesiyle saldırıya uğradı.

Özgürkocaeli.com’da yer alan habere göre olay, 8 Aralık Cuma akşamı meydana geldi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE SALDIRI

Kocaeli Üniversitesi hemşirelik bölümü 2. sınıf öğrencisi Rozerin A. ile Otomotiv Mühendisliği bölümü hazırlık sınıfında okuyan Yağız B., saat 21.25’de Yahya Kaptan Mahallesi 7 numaralı duraktan 13 Hat nolu Umuttepe’ye çıkan 41 BR 204 plakalı belediye otobüsüne bindi.

Yağız B.'nin başını kız arkadaşı Rozerin A.'nın omuzuna koymasıyla oturdukları koltuğun iki sıra gerisinden gelen bir şahıs, genç kadının kafasına yumruk atıp “Benim çoluk çocuğum var. Kendinizi düzeltin” diyerek bağırdı. Saldırgan daha sonra erkek öğrenciye de kafa atarak gözlüğünü kırdı, bu sırada giysileri de yırtıldı. Şahsın eşinin de genç kadını darp ettiği öğrenildi. Saldırı esnasında kimse müdahale etmedi. Bu arada şahsın, otobüs şoförüne seslenip “Aracı durdur. Şunları öldüreceğim” dediği, eşinden bıçak istediği belirtildi..

'FİLM İZLER GİBİ İZLEDİLER, DAHA ÇOK ÜZÜLDÜK'

Polisi arayarak şikâyetçi olan öğrenciler 112 ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası hastaneye giderek darp raporu aldı. Ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Rozerin A., otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarını talep ettiklerini söyleyerek, “Gün boyu ders çalıştık, yorgunduk. Arkadaşım, başını omzuma koydu. Ne olduğunu anlamadan saldırıya uğradık. Şoförün ve diğer yolcuların, bize saldırıyı film izler gibi izlemesi bizi daha çok üzdü” dedi.