Gerici Dilipak 'esrar'ı savundu: 'Ot'la nargile aynı kategoride

Akit yazarı Dilipak, esrarın neden serbest bırakılması gerektiğini yazdı, "Keneviri niye yasaklıyorsunuz" diye sordu.

Gerici Akit yazarı Abdurrahman Dilipak yine gündem olmayı başardı. Dilipak, bu kez yazısında "esrarın serbest olmasını" istedi, "Bana kalırsa sigara/tütün, “ot” dedikleri enfiye, tütünün başka kullanım türevi olan nargile de aynı kategoride değerlendirilmeli" diye savundu.

Oda TV'nin haberine göre, Dilipak bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazısında İstanbul’da Aynın Üniversitesinde “Sanayi Keneviri Forumu”na vurgu yapan Dilipak, yazısının devamında Türkiye’de “esrar” anlamına gelen kenevirin yararlarından söz etti.

Endüstride ve birçok sektörde kullanılan solventin “uyuşturucu madde” olarak adlandırılması gerektiğini ifade eden Dilipak, “Yani, demem o ki, madem solventi yasaklamıyorsunuz, o zaman keneviri niye yasaklıyorsunuz” diye yazdı. Yazısının devamından “‘Hint keneviri’ni de tıpkı afyon ekimi gibi kontrollü bir şekilde yapamaz mıyız?..” diyerek kenevir yasağının kalkmasını isteyen Dilipak, kenevirin yararlarını sıralamaya başladı.

Dilipak’ın yazısında ilgili kısımlar şöyle: 

"Bugün, İstanbul’da Aynın Üniversitesinde “Sanayi Keneviri Forumu” var ve bu akşam da biz Akit TV’de saat 21.00’de Derin Gerçekler’de bu konuyu konuşuyoruz. Esrar! Sırlar demek. Bana kalırsa esrar uyuşturucu kataloğunda yer almalı, tıpkı GAT gibi.. Bakın GAT esrardan daha hafif bir uyuşturucu. GAT kullanan biri bisiklete biner gider.. Ama GAT kontrolden çıkınca Yemen’i bitirdi. Uyuşturucu kullanımı bugün % 80’ler seviyesinde. İmam bile GAT kullanmaya başladı. GAT’tan esrara, esrardan eroine geçmek mümkün. Bu arada bunun tersi de mümkün. Bana kalırsa sigara/tütün, “ot” dedikleri enfiye, tütünün başka kullanım türevi olan nargile de aynı kategoride değerlendirilmeli.

Aslında şeker de zehir! En tatlı zehir şeker olmalı. Şeker sigaradan daha az zararlı değil! Bu işin suyu çıktı. Tiner de uyuşturucu, bir takım solventler de. Bali denen yapıştırıcı buna basit bir örnek. Yani, demem o ki, madem solventi yasaklamıyorsunuz, o zaman keneviri niye yasaklıyorsunuz.. Bıçağın da kötü kullanımı tehlikelidir. Ama bıçağı yasaklamıyoruz. Hint kenevirini niye yasaklıyoruz o zaman. “Hint keneviri”ni de tıpkı afyon ekimi gibi kontrollü bir şekilde yapamaz mıyız? Kontrol dışı ekim ve kullanım mutlaka olacaktır. Ama hukuki yaptırım ve maliyet, kimyasal/sentetik uyuşturuculardan daha az ceza ve maliyetle bulunabilirse, en azından çocuklarımız için ölümcül, geri dönüşü ve telafisi çok daha zor bir beladan daha az bir riskle kurtulabiliriz."