Genelkurmay Karargahı'nda intihar

15 Temmuz gecesini Genelkurmay Karargahı’nda yaşayan subaylardan Genelkurmay Hizmet Tabur Komutanı Yarbay Hasan Yücel 20 Temmuz 2016 tarihinde, Karargah’taki odasında yaşamına son verdi.

Genelkurmay Hizmet Tabur Komutanı Yarbay Hasan Yücel 20 Temmuz 2016 tarihinde, Karargah’taki odasında intihar etmiş.

Olayı Vatan gazetesi yazarı ve Ankara Temsicisi Murat Çelik köşesine taşıdı. Çelik köşesinden, 15 Temmuz gecesinden itibaren sürekli, “Yapamadık, darbeci hainlere engel olamadık” türünden üzüntü ve pişmanlık ifadeleri kullanan Hasan Yücel’in derin bir bunalıma girdiğini ve iki arkadaşının gözleri önünde beylik tabancasını kalbine dayayarak intihar ettiğini yazdı.

Çelik'in köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"(...)

Yarbay Hasan Yücel’in geçen Çarşamba Sabahı, Genelkurmay Karargâhı’nda intihar ettiği haberi ise şu ana kadar duyulmamıştı.

O gece y aşananların bir bölümünü Genelkurmay Görüntü İzleme Merkezi’nden takip eden Yarbay Yücel’in, mesaiye döndüğü Pazartesi (18 Temmuz) günü itibariyle olan bitenin etkisinden bir türlü kurtulamadığı belirtiliyor.

Sürekli, “Yapamadık, darbeci hainlere engel olamadık” türünden üzüntü ve pişmanlık ifadeleri kullanan Hasan Yücel’in derin bir bunalıma girdiği söyleniyor.

Ve 20 Temmuz Çarşamba sabah 10.30 civarında, odasında, yanında iki arkadaşının bulunduğu sırada beylik tabancasını kalbine dayayıp tetiği çektiği...

Başında bulunduğu hizmet taburunun koruma görevi olmamasına yani herhangi bir sorumluluğu bulunmamasına rağmen, yaşananları bir türlü kabullenemeyen Yarbay Hasan Yücel işte böyle, sessiz sedasız veda etti bu dünyaya."