Geçen hafta öldürülen 4 eczacı olay yerinde anıldı

Cuma günü öldürülen 4 eczacı olay yerinde anıldı. Anmaya katılan Toplumcu Sağlıkçılar, "bu ülkeyi katile, hırsıza, yobaza bırakmayacağız" dedi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi eczanesinde yolsuzluk yapan bir kişinin katlettiği 4 eczacı olay yerinde anıldı. 

Ülke genelinden bir çok eczacı odasından temsilcinin ve sağlıkçıların katıldığı anmada olay yerine yürünüp karanfiller bırakıldıktan sonra basın açıklaması yapıldı. 

Basın açıklamasının yapıldığı sırada katliamın politik yönüne işaret eden, aralarında Toplumcu Sağlıkçılar imzası taşıyanların da bulunduğu kimi dövizler, olayın yaşandığı gece iftar yemeğine katılan bazı eczacıları rahatsız etti. 

Dövizleri taşıyan eczacılar önce sözlü olarak taciz edildi, basın açıklamasının yapılacağı yerde ise kameraların bahsi geçen dövizleri çekmesi engellenmeye çalışıldı. Başarılı olamayan bu girişimlerin ardından fiziki saldırı gerçekleştirelerek dövizler yırtıldı ve arbede yaşandı. Olay sırasında bazı oda yöneticilerinin polislerden gözaltı talebinde bulunması dikkat çekti. 

Saldıraya uğrayan Toplumcu Sağlıkçılar tepkilerini “bu ülkeyi katile, hırsıza, yobaza bırakmayacağız” şeklinde slogan atarak gösterdiler.