Gaziantep'te devlet hastanesinde IŞİD üyeleri tedavi ediliyor

Gaziantep'te Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde IŞİD üyelerinin tedavi edildiği ortaya çıktı.

Sputnik Türkiye'den Hikmet Durgun'un haberine göre, yaralı IŞİD militanları Gaziantep'teki devlet hastanesinde tedavi ediliyor.

Edinilen bilgilere göre Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasadışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu IŞİD üyelerine, sınırda görevli askerler tarafından ateş açıldı. Olayda grupta bulunan IŞİD üyesi 3 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Yaralananlardan 4'ü Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görevli doktorlardan biri, IŞİD üyesi 4 kişinin askerler tarafından hastaneye getirildiğini belirtti.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan ve güvenlik gerekçesiyle isminin yazılmamasını isteyen Ersin Aslan Devlet Hastanesi'ndeki görevli bir hekim, IŞİD üyesi 4 kişinin askerler tarafından bugün sabah saatlerinde hastaneye getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hastanemize 4 IŞİD üyesi getirildi. Biri 1993 Afganistan doğumlu B. F. IŞİD üyelerini ben tedavi ettim. Kurşunlarla yaralanmışlardı. Hayati tehlikeleri yoktu. Hastaneye getirilen IŞİD'liler kayıt altına alınmadı. Sanıyorum yetkililer, bu kişilerin tedavi edildiğinin kamuoyu tarafından bilinmesini istemiyor. Hastane hekimleri ve çalışanları IŞİD üyelerini tedavi etmek istemiyor. Burada çalışan bazı doktor ve sağlık çalışanları Kilisli. IŞİD, her gün bu kente saldırdığı için, tedavi etmek istemiyorlar."