Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden ölü yıkama kursu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gasilhanelerde cenaze yıkama işlemleri konusunda din görevlilerine kurs veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), gasilhanelerde cenaze yıkama işlemleri konusunda din görevlilerine kurs veriyor.

Cenaze yıkama, cenaze defni ve kefenleme için din görevlilerine verilen kurs, hem uygulamalı hem de pratik olarak veriliyor. Kursa yaklaşık 40 din görevlisi katılırken, başarılı olan gassallara sertifika verilecek.

'BAZI DİN GÖREVLİLERİ CENAZE YIKAMAKTAN KORKUYOR'
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Gassalı İlyas Sağlık, bazı din görevlilerinin cenazelerden korktuğunu belirterek, yapılan kurslarla gassalların ölülere alıştırıldığını ifade etti.

Sağlık, “Yıkama meselesinde kursiyerlerimizin korkmasına gerek yok. Din eğitimini alan imam hatipli olan kardeşlerimiz diledikleri zamanda yapabilirler. Bütün imamlar cenaze yıkayacak diye bir şey yok. Orada beldelerde ilçelerde ve büyükşehirlerde belediyenin almış olduğu kararlar var. İlk geldiklerinde tabutu cenazeyi gördüklerinde ürküyorlar. Bir süre sonra alışkanlık oluyor. Ve onlara da biz yardımcı oluyoruz. Zaten direk kardeşlerimizi cenaze yıkamasına almıyoruz. Onlara kefen kesme, dua gönderilmesi, namaz kılma şeklinde alıştırıyoruz. Kursumuzun amacı budur. Yani kardeşlerimiz yapmış olduğu işin bilincine varıyor. Böylece korkularını yeniyorlar" dedi.