Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için yürüdü

94 basın örgütünün oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun Can Dündar ve Erdem Gül için yaptıkları dayanışma yürüyüşü Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasının önünde son buldu.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklamasını protesto etmek için bugün Cevahir Alışveriş Merkezi (AVM) önünden, Şişli’deki gazete binasına dayanışma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çok sayıda gazeteci şu sıralarda Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi binası önünde.

Gazetecilere Özgürlük Platformuadına söz alan Kadri Gürsel,"Can Dündar ve Erdem Gül'ün özgürlüklerini ve mesleklerini icraa etme imkanına kavuşmaları için haklı meşru ve onurlu mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz.Burada Cumhuriyet gazetesinin önünde gazeteciliğe yapılan bu son saldırının siyasi sorumlularına Can Dündar ve Erdem Gül'ü biran evvel serbest bırakarak Türkiye'ye daha fazla zarar vermekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül derhal serbest bırakılmalıdır." dedi.

Kadri Gürsel'in basın açıklamasını okumasının ardından Cumhuriyet gazetesi çalışanları gazete binasının önünde, Erdem Gül ve Can Dündar’dan gelen mektupları okudu.

Cumhuriyet gazetesinin önünde Tahir Elçi için de saygı duruşunda bulunuldu.