Gazeteciler 29 Kasım'da sokağa çıkıyor

94 basın örgütünün oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu 29 Kasım Pazar günü Mecidiyeköy'de yürüyüş yapacak, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterecek.

Haber Merkezi

Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde saat 12.00’de başlayacak kitlesel yürüyüş, Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi'nn önünde yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklamasını protesto etmek için 29 Kasım Pazar günü saat 12:00’de Mecidiyeköy Cevahir Alışveriş Merkezi (AVM) önünden, Şişli’deki gazetemiz binasına dayanışma yürüyüşü gerçekleştirecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin de aralarında bulunduğu 94 basın örgütünün oluşturduğu GÖP kitlesel bir yürüyüş ile Dündar ve Gül’e yapılan tutuklamaya karşı tek ses, tek yürek olacak.

Saat 12.00’de Mecidiyeköy’deki AVM önünde bir araya gelecek basın meslek örgütü temsilcileri, gazetemiz binasına yürüyecek. Grup, daha sonra gazetemizin Şişli’deki binası önünde basın açıklaması yapacak.