Game of Thrones davasında yeni karar

Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrencilere Game of Thrones izlettiği gerekçesiyle ordudan atılan Yüzbaşı İskender Gülbahar için AYM'den yeniden yargılama kararı çıktı.

Game of Thrones izlettiği için ordudan atılan yüzbaşı için yeniden yargılama kararı çıktı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ağsutos 2012’de TSK’dan ihraç edilen Gülbahar, bu kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1’inci Daire’de dava açmış, mahkeme, yüzbaşının TSK’dan ihraç edilmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti. Öğretmen Gülbahar bu kararın ardından Ekim ayında mesleğine geri döndü.
Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği göreve dönüş kararına itiraz ederek kararın düzeltilmesi davası açtı.

AYİM 1’inci Dairesi tekrar davayı gündemine aldı. Ancak davayı değerlendirecek olan mahkeme heyetinde değişiklikler vardı. Sonuç olarak 2’ye karşı 3 oy ile Yüzbaşı İskender Gülbahar ordudan atıldı. 
Gülbahar alınan kararın iptali için Avukatı Mahir Işıkay aracılığı ile AYM’ye başvurdu. AYM, oybirliği ile aldığı kararında iki hususa vurgu yaptı. 

AYM: HATALI KARARI DÜZELTİN

Kararda, Gülbahar’ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği vurgulandı. AYM kararında öne çıkan diğer husus ise, adil yargılanma hakkının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere AYİM Birinci Dairesi’ne gönderilmesi oldu. Bu kararla birlikte, Gülbahar’ın yeniden mesleğe dönüşüne kapı aralanmış oldu.