Fransa'da parkta bikinisiyle güneşlenen bir kadına 'ahlaksızsın' dayağı!

Fransa'da Reims kentinde bir parkta bikinisiyle güneşlenen bir kadın, onu "ahlaksızlıkla" suçlayan bir grup kadının saldırısına uğradı.

Fransa’nın kuzeyindeki Reims kentindeki Léo Lagrange Parkı’nda bikiniyle güneşlenen 21 yaşındaki bir kadın, onu “ahlaksızca vücudunu göstermekle” suçlayan bir grup kadının saldırısına uğradı.

Kurbanın yediği dayak sonucu hafif yaralandığını açıklayan Fransız polisi, henüz saldırganların kimliklerini açıklamadı. Ancak sosyal medya üzerinden olaya büyük tepki gösteren yüzlerce kişi, dayakçı kadınların Müslüman olduğunu düşündüklerini dile getirildi.

Hürriyet'in haberine göre, Reims Belediye Başkanı Arnaud Robinet,  “Tüm verileri elde etmeden bir sonuca varmamalıyız. Yine de insanların neden bu saldırının dini nedenlerle gerçekleştiğini düşündüğünü de anlayabiliyorum. Doğruysa, bu çok ciddi bir konu” dedi.

Yetkililer, yaşları 16 ila 24 arasında değişen 5 saldırganın kısa sürede yakalandığını ve 18 yaşından büyük 3 saldırganın eylül ayında hâkim karşısına çıkacağını duyurdu. Yaşları 16 ve 17 olan diğer 2 saldırganın ise yeniden sorguya alınacağı ancak henüz resmi bir suçlama ile karşı karşıya olmadıkları açıklandı.

Olayın ardından bir sosyal medya kampanyası başlatan ırkçılık karşıtı SOS Racisme örgütü de Fransız kadınlarını olayın yaşandığı parkta bikini giymeye davet etti. Sosyal medyada “#jeportemonmaillotauparc (Mayomu parkta giyiyorum)” hashtag’iyle başlatılan kampanyayla, Fransız kadınlar kamuya açık yerlerde bikiniyle çektirdikleri fotoğrafları paylaşmaya başladı.