Fındık üreticilerinden sonra üzüm üreticileri de eyleme geçti

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki üzüm üreticileri, hem TARİŞ'in belirlediği hem de tüccarların verdiği düşük fiyatları protesto etti.

Dünyaca ünlü Sultani cinsi üzümlerin üretildiği Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki üzüm üreticilerinin, hem TARİŞ'in belirlediği hem de tüccarların verdiği düşük fiyatları “Alın terimize ihanet'' diyerek protesto ettiği belirtildi.

Sözcü'nün haberine göre, tüccarların üzümün kilosuna en çok 1 lira 30 kuruş vererek piyasayı düşürmeye çalıştığı, TARİŞ'in kuru üzüm için belirlediği 4 liranın da düşük olduğu belirtildi.

Protesto gösterisi yapan çiftçiler, “Bu fiyatlara üzüm veremeyiz, alın terimiz ucuza gidemez. Fiyatlar böyle olursa üzümlerimizi satmayız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Üzüm üreticileri, TARİŞ'in kuru üzüm için belirlediği 4 liraya da tepki göstererek, “Şu an piyasada 1 kilo üzümün fiyatı kendi masrafını karşılamıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca 1 kilo kuru üzümün bir litre mazot alamadığı görülmemiştir. Ama bu sene 1 kilo kuru üzüm ile bir litre mazot alınamıyor. Biz nasıl bu fiyatlara üzüm verelim” dediler.