Fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi: 7 işçi yaşamını yitirdi

En ufak bir güvenlik önlemi dahi olmadan traktörlerin, kamyonetlerin arkasına doldurulan tarım işçilerinin payına yine ölüm düştü. Sakarya'da fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 7 işçinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Sadece son 2 ayda yaşanan iş cinayetlerinde toplamda 94 tarım işçi yaşamını yitirmişti...

Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca Beldesi'nde fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi.

Yaşanan faciada ilk belirlemelere göre 7 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yaralılar ambulanslar ve özel araçlarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Bu arada işçilerin, fındık toplamak için Diyarbakır'dan geldiği öğrenildi.

ÖLÜMÜN KIYISINDA ÇALIŞIYORLAR

Dünyada iş cinayetlerinin en yüksek olduğu yerlerden biri Türkiye... Her gün birçok işçi iş cinayetleri sonrası yaşamını yitirirken, mevsimlik tarım işçileri, özellikle bu mevsimde birçok kez "kaza" ve "ölüm" haberleriyle gündeme geliyor.

Sadece son iki ayda 94 tarım işçi yaşamını yitirirken, bu sayı her geçen gün artmaya da devam ediyor.

Kamyonetlerin arkasında hiçbir can güvenliği olmadan bir tarladan diğerine taşınan işçiler için yıllardır en ufak bir güvenlik önlemi alınmazken, tek bir yasal düzenleme bile hayata geçirilmedi.

4'ÜNÜN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde fındık işçilerini taşıyan devrilen traktörün plakasının 54 VD 857 olduğu belirtilirken, kazada ölen 7 kişiden 4'ünün kimliği belirlendi.

Kazada, Faruk Boz, Bedirhan Çağatay, Bahar Çağatay ve Şengül Akman'ın kimlikleri belirlenirken, 3 kişinin kimliğinin belirlenmesi için ise çalışmalar devam ediyor.