'Fındık için adalet' yürüyüşü ikinci gününde...

CHP tarafından fındık üreticisinin yaşadığı adaletsizliği protesto için düzenlenen "Fındık için adalet" yürüyüşü ikinci gününde... Yürüyüş bu sabah Piraziz Belediyesi önünden başladı.

Yürüyüşün ikinci günü Giresun’un Ordu sınırındaki Piraziz ilçe belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişinin katılımıyla başlarken, yürüyüş öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık üreticisinin mağdur duruma düşürüldüğünü belirterek, “Yürüyüşümüzün 22 kilometrelik bölümünü Ordu’dan Giresun’un Piraziz ilçesine kadar tamamladık. Buradan Giresun Atatürk Meydanı'na kadar yürümeye devam edeceğiz. Yürüyüşümüzün amacı 'Fındıkta adalet' içindir. Üretici bir yıl boyunca emek verdiği ürünün karşılığını alamıyor. Biz sesimizi yükseltince Tarım Bakanı TMO’nun ödemeleri 15 günde değil peşin yapacağını açıkladı. Demek ki sesimizi yükseltince, hükümeti uyarınca istediğimizi alabiliyoruz” dedi.

"FINDIKTA TEK SÖZ SAHİBİ ÜLKEYİZ"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de, fındık üreticisinin yanında olduklarını ifade ederek, "15 yıldır ülkeyi yönetenler ülkenin tarım politikasını belirliyorlar. Aslında fındık bu ülkenin en önemli kozlarından biri. Dünyada fındıkta tek söz sahibi ülkeyiz. Fındık üreticisi dünyadaki çiftçilerin en mutlusu olması gerekirken, hatalı politikalar tarafından bir takım rant odaklarına gelir getiren ancak üreticisini üzen bir ürün haline geldi. Bu yüzden duruma isyan ediyor. Bunun sorunu bölge milletvekilleri mecliste gündeme getiriyor. Ancak yollara düşmekten başka çare kalmadı. Ancak şunu bilmelidirler çiftçilerin sorunları ortaktır. Çiftçiler, işçiler birbirlerinin sorunlarına destek çıkmalıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüş Giresun istikametine doğru başladı.