Fidel'in afişi yasak, tarikat şeyhininki serbest

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsünde okul duvarlarına, Nakşibendi tarikatının liderlerinden Mehmed Zahid Kotku'yu anmak için asılan afişler öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Hazal Güven

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsü duvarlarına asılan Nakşibendi tarikatı lideri Mehmed Zahid Kotku'nun yer aldığı afişler, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir tarikat şeyhinin afişlerinin üniversite kampüsünün duvarlarında yer alması, üniversitelerdeki gericiliğin boyutlarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Öğrencilerin yoğun tepkisiyle karşılaşan güvenlik güçleri, afişi indireceklerini söyledi. 

Bundan bir süre önce öğrenciler, Küba Devrimi'nin liderlerinden Fidel Castro'nun ölümünün ardından hazırlanmış bir afişi asmak istediklerinde izin verilmemişti. 

MEHMED ZAHİD KOTKU KİMDİR?

Mehmed Zahid Kotku, Nakşibendi tarikatının öne çıkan liderlerinden birisi olarak biliniyor. Milli Görüş hareketini kurarak İslamcılığın örgütlü bir güç olarak siyaset sahnesinde yerini almasını sağlayan Necmettin Erbakan'ın yetişmesinde de önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca yine Erbakan'ın kurduğu ilk parti olan Milli Nizam Partisi de Kotku'nun büyük desteğiyle kurulmuştu. 

İşte üniversiteye asılan skandal afiş: