Fi Yapı patronu Fikret İnan ile Akfa Holding patronu Fatih Aktaş tutuklandı

Cemaate finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli daha tutuklandı.

AA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Gülen Cemaati'ne finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen son 7 şüphelinin sorguları tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile Hasan Sayın'ın "silahlı terör örgütüne üye olma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet" suçlarını işlediğine dair "kuvvetli şüphe" bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Şüpheli Gökhan Özdemir'in adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmeden hakimlik, diğer şüpheliler Mehmet Apti Ulutürk ile Hüsamettin Ünal'ın da serbest bırakılmasını karara bağladı. Hakimlik, şüpheli Gökhan Özdemir'in yurt dışına çıkışına yasak getirdi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 39 oldu.