'FETÖ'cü patron tabut içinde yurt dışına kaçtı'

Darbe soruşturması kapsamında aranan Tarkim havacılık şirketinin sahibi Faruk Bayındır'ın tabut içerisinde yurt dışına kaçtığı iddia edildi.

Darbe soruşturması kapsamında aranan havacılık şirketi Tarkim'in sahibi olan İbrahim Faruk Bayındır'ın 15 Temmuz sonrasında özel jette bir tabut içine saklanarak firar ettiği iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturmada ifade veren 'gizli tanık' "tabutlu kaçış planını" anlattı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; savcılığa ifade veren gizli tanığın anlatımlarına göre firar şöyle gerçekleşti:

''Faruk Bayındır, darbe girişiminden sonra polis tarafından arandığı günlerde İstanbul Sefaköy'de bir adreste ve sonra da Ataköy'de bir evde kaldı. O günlerden birinde şoförü Nurullah Şimşek'i çağırdı. Şimşek, Faruk Bayındır'ı Ortaköy'de bir kavşaktan aldı. Birlikte Bayındır'ın evine gittiler. Tabutlu kaçış planı da işte bu evde yapıldı.

Kaçış hazırlıkları yapıldıktan sonra Nurullah Şimşek, firar günü Bayındır'ı Tarkim'e ait beyaz renk bir Range Rover'la alıp şirketin Atatürk Havalimanı'ndaki binasına bıraktı. Bina, hava ve kara tarafı olarak ikiye ayrılıyordu. Birinci kattan sadece binanın hava tarafına geçiş vardı. Orası yalnızca hangarlar bölgesinden girilebilecek bir yerdi. Kara tarafı denilen yerden ise üst kattaki muhasebeye ve uçuş okuluna çıkılabiliyordu. Bu iki taraf arasında geçiş yoktu. Firar günü Faruk Bayındır, bir tabutla özel jete sokuldu.''