'FETÖ' sanığı hakime böyle cevap verdi: Darbeyi eniştemizden öğrendik

Denizli'de Fethullah Gülen cemaatinin Çal ilçesi öğretmen yapılanmasına yönelik açılan, üçü tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava başladı. Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Bilgin U. "Darbeyi bize misafirliğe gelen eniştemizin bir arkadaşının onu aramasıyla öğrendik" dedi.

Denizli'nin Çal ilçesindeki cemaat yapılanmasına yönelik açılan dava başladı. 

Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulan Denizli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan ve aynı davada eşi de kendisi gibi tutuksuz yargılanan sanık Bilgin U., darbeyi eniştelerinden öğrendiğini söyledi. Ev aramasında cemaate ait kitapların bulunduğunun sorulması üzerine Bilgin U., "İstanbul'da komşumuz evini taşıyordu kitapları atacağını söyleyince bana vermesini istedim. Kitapları çöpe gitmesin diye aldım. Öğretmen arkadaşlarım benimle dalga geçtiği için Aktif-Sen Sendikası'na üye oldum. Darbe girişiminden sonra istifa ettim. Darbe gecesi Muğla'da eşimin ailesinin yanındaydık. Darbeyi bize misafirliğe gelen eniştemizin bir arkadaşının onu aramasıyla öğrendik" dedi.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla devam etti.