Fethullah Gülen'le toplu fotoğrafa yer alan AKP'li vekil: Ben gitmek istememiştim ama...

AKP milletvekillerinin 2012 yılında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'le Pensilvanya'da çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, kendisinin Gülen'i ziyaret etmek istemediğini ancak diğer vekillerin isteğine itiraz edemediğini iddia etti.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AKP Kayseri eski Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AKP Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AKP Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AKP Siirt Milletvekili Osman Ören, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve AKP Grup müdür yardımcısı Mustafa Özkan'ın Gülen Cemaati lideri Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da çekilen fotoğrafı internete düştü.

Kayseri Olay'ın haberine göre, fotoğrafla ilgili açıklama yapan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, fotoğrafın 2012 yılında çekildiğini belirterek, "Ben gitmek istememiştim ama benim itiraz etme şansım kalmamıştı." dedi, Tamer, bu fotoğraf karesi ile algı oluşturulmaya çalışıldığını kendisinin FETÖ'ye karşı olduğunu söyledi.

Tamer açıklamasında şunları kaydetti:

O fotoğraf 2012 yılında Pensilvanya'da çekilmiş bir fotoğraftır. Partimizin 24. dönem milletvekilleri ile Geleneksel New York’ta Türk Günü Festivali için Parti genel merkezinin bilgisi dahilinde milletvekili arkadaşlarımızla ABD’ ye gittik. Program gereği bir gece New York’ta kaldık. Ertesi gün New Jersey'de sabah kahvaltısını bir Türk vatandaşımızın evinde yaptık. Aynı gün New Jersey’in yaklaşık 100 kilometre uzağında bulunan bir alışveriş merkezine gidip 3-4 saat orada kaldık. Alışveriş merkezinde işimiz bitince bir arkadaşımız 'Fetullah Hoca Efendi buraya 30 dakika mesafede gelmişken onu da ziyaret edelim' dedi. O şerefsize Hocaefendi denmez ama o gün öyle söylediği için bu ifadeyi kullanıyorum, bana ait bir ifade değil. Ben gitmek istemedim ama birlikte bulunduğum AK Parti Milletvekili arkadaşlarım Gülen’i ziyaret etmeye karar verince benim itiraz etme şansım kalmadı ve gittik. Bu fotoğrafta bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı hala milletvekili ve partimizin yönetimindedir.  
2012 yılında bir gezi esnasında çekilmiş ve herkesin bildiği bir fotoğrafla birileri algı oluşturmaya çalışıyor. Ben FETÖ’ye karşıyım, beni tanıyanlar bunu bilirler zaten."

AKP Kayseri Milletvekilliği'nden istifa eden Ahmet Öksüzkaya ise halen yurtdışında firarda bulunuyor.