Fethullah Gülen'in yeşil pasaportu hakkında yeni gelişme

Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunun 2014 yılındaki iptaline ilişkin yapılan 'karar düzeltme' başvurusu, Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedildi.

2014 yılında Erzurum Valiliği'nin Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunun iptal edilmesi kararına Gülen'in avukatları, Danıştay 10. Dairesi'ne 'karar düzeltme' başvurusunda bulunmuştu.

TRT'nin haberine göre, yapılan başvuru, Danıştay 10. Dairesince karara bağlanırken, avukatların yaptığı başvuru isteği reddedildi.

Dosya, Erzurum 2. İdare Mahkemesi'ne gönderilecek.

Danıştay 10. Dairesi'nin bozma kararı şu şekilde:

"Emekli Sandığından emekli olmayan veya kamu görevinden çekildikten sonra Sosyal Sigortalar Kurumuyla ilgilendirilip, Sosyal Sigortalar Kurumundan emekli aylığı bağlanmak suretiyle Emekli Sandığı ve devlet memurluğu kadro dereceleriyle ilgisi kesilen davacının, Pasaport Kanunu'nun hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin hükümleri kapsamında bulunmadığı açıktır. Davacının ve Diyanet İşleri Başkanlığının gerçeğe uygun olmayan beyanlarına dayanılarak 7 Kasım 1990 tarihli düzenlenip daha sonra 2 Haziran 2011'de yenilenen hususi damgalı pasaportun iptal edilmesine ilişkin Erzurum Valiliği işleminde Pasaport Kanunu'na aykırılık görülmemiştir. Sigorta emeklisi olmayıp Emekli Sandığıyla ilgisini devam ettirmesi halinde de davacının, en son 6. derecenin 7. kademesinde iken ayrıldığı devlet memurluğu görevinde geçirdiği hizmet süresi itibarıyla da emsali ancak 4. derecenin 1. kademesinde olacağı için Pasaport Kanunu'nun ek 4. maddesinden yararlanması mümkün değildir."