Fethullah Gülen'in kardeşi hâkim karşısında: Altıma kaçırıyorum, tahliyemi istiyorum

Fethullah Gülen’in tutuklu bulunan kardeşi Kutbettin Gülen mahkemede "Prostatım var, günde 20-30 defa tuvalete gidiyorum, altıma bile kaçırıyorum" diyerek tahliyesini istedi.

Fethullah Gülen’in kardeşi Kutbettin Gülen İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Gülen, duruşmaya Denizli Cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılırken sanık avukatı Hasan Özçelik mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme başkanı gelen raporları okudu.

"PROSTATIM VAR ALTIMA KAÇIRIYORUM"

Kutbettin Gülen'in avukatı Hasan Özçelik, müvekkilinin tutuklanma nedeninin Fethullah Gülen'in kardeşi olması olduğunu belirterek, “Müvekkilim üzerine atılı suçun hiçbirini taşımamaktadır. İddianamelerde 'FETÖ'ye üye yapısı açıklanmıştır. Örgütün haberleşme sistemi ‘Bylock’u kullanması, örgütün dernek ve vakıflarına üye olması söz konusuyken, müvekkilim bunların hiçbirini taşımamaktadır. Müvekkilim kendi ihtiyaçlarını görecek durumda değildir, sağlık sorunları vardır. Ayrıca olayla alakası bulunmayan Fethullah Gülen'in yakını Ş. Gülen tahliye edilmiştir. Müvekkilimin Fethullah Gülen ile kardeş olmasa şu anda serbest kalırdı” diye konuştu.

SEGBİS ile tutuklu bulunduğu Denizli Cezaevi'nden ifade veren sanık Kutbettin Gülen, “Terör örgütünü lanetliyorum. Sadece soy ismimden başka bir suçum yok. 20 senedir kalp hastasıyım. Namaz kılan bir insanım. Prostatım var, günde 20-30 defa tuvalete gidiyorum. Altıma bile kaçırıyorum” ifadelerini kullandı.

HEYET RAPORU BEKLENECEK

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanığın sağlık sorunları için tam teşekküllü bir devlet hastanesinde heyete çıktığı, heyet raporunun daha gelmediğini, heyet raporunun beklenmesine, beyan vermeyen tanık Nurettin Veren'in gelecek celse hazır edilmesine, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.