Fethullah Gülen'den 'kaçın' çağrısı: 'Kutsal yolculuk' dedi, ülke isimleri saydı

15 Temmuz sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen, yayınladığı yeni mesajında cemaat üyelerinin yurt dışına çıkışını konu aldı ve çeşitli ülke isimlerini sıraladı...

15 Temmuz sonrası ABD'den iadesi talep edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen, ülke dışına kaçan ve kaçmak isteyen cemaat üyelerine yönelik bir açıklama yaptı.

"Zâlimin işini kolaylaştırmak, Allah nezdinde bir vebaldir, bir günahtır" diyen Gülen, yurt dışına çıkışı hicrete benzetirken, "Allah Rasûlü (aleyhissalâtü vesselam) Mekke müşriklerinden ayrılıp Medine’ye gitti. 'Kaçtı!' demiyorum; 'kutsal yolculuk', 'Sevr sultanlığı', 'kutsal yol', 'kutsal şehrâh'... Bir de hicret meselesi var. Hicret… Şimdi, bir yönüyle boşluğa atılma gibi, bir çağlayana salınma gibi, bir şeye salınıyorsun ki, o deryanın nerede sona ereceği, nerede senin bir sahile yanaşacağın, yanaşıp dışarıya çıkacağın belli değil. Akıp gidiyorsun orada… Dolayısıyla mebdeinde çok ciddi bir ızdırap çekersin; çünkü bir meçhule doğru akıp gidiyorsun. 'Kanada’ya mı gitsem, Brezilya’ya mı gitsem, Arjantin’e mi gitsem, Şili’ye mi gitsem? Nereye gitsem, nereye iltica etsem?!.! Bu, bir. İkincisi; 'Malıma-mülküme el koydular, o gittiğim yerde ne yapabilirim?!' Soruyorum bazılarına, 'Ne yaptınız?' Hiç öyle bir işin insanı değil; 'Bir tane araba buldum, dolmuşçuluk yapıyorum!' diyor" ifadelerini kullandı.