Fethullah Gülen için bir tutuklama kararı daha: Bu kez karar İzmir'den

İzmir'de yürütülen "Askeri casusluk kumpası" davası kapsamında, 12'si tutuklu, 68 sanığın yargılandığı davada, bir numara sanık olan Fethullah Gülen hakkında tutuklama kararı çıktı.

İzmir'de yürütülen "Askeri casusluk kumpası" davası kapsamında, 12'si tutuklu, 68 sanığın yargılandığı davada, bir numara sanık olan Fethullah Gülen hakkında tutuklama kararı çıktı.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, tutuklama kararında, "İstinat olan suçlar yönünde kuvvetli suç şüphelesini oluşturan delil ve emarlerin varlığı, terör örgütünü kurmak ve yönetmek suçu ile devlet birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma suçlarından yokluğundan tutuklanmasına" diye yazıldı.

Aynı davada yargılanan 8 sanık hakkında da "tutuklamaya yönelik" yakalama kararı çıkartıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, "Askeri casusluk soruşturması" için hazırlanan İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda önceki gün görülen "Askeri casusluk kumpası" davasının duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar, müşteki ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma sonrası mahkeme heyeti, Fethullah Gülen'in, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği sohbetlerinde örgüt üyelerine kaçmaları yönünde talimat verdiği, dolayısıyla tutuklu sanıkların kaçma şüphesinin var olduğunu gerekçe göstererek 11 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu sanık Yasin Çakmak'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

GÜLEN İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme heyeti, "Askeri casusluk kumpası" davasının bir numaralı sanığı olan Fetullah Gülen içinde tutuklama kararı verdi. Kararda, "İstinat olan suçlar yönünde kuvvetli suç şüphelesini oluşturan delil ve emarlerin varlığı, terör örgütünü kurmak ve yönetmek suçu ile devlet birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma suçların karşılığında, ilgi yasa maddalerinde öngörülen cezaların üst sınırları, istinat olan bu suçların CMK'nın 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan olması, haklarında çıkarılan yakalama kararına rağmen temin edilememiş oluşu nazara alınarak, 668 sayılı, KHK'nın 3/1-d maddesi delaletiyle CMK'nın 248/5. maddesi hükümlerine tevfikan yine CMK'nın 100 ve devam maddeleri uyarınca yokluğundan tutuklanmasına" diye yazıldı.

Mahkeme heyeti ayrıca tutuksuz sanıklardan, Behzat Tuzcu, Özcan Kezzap, Hakan Arık, Kürşat Şenol Yılmaz, Fahrettin Karaağaç, Mehmet Oduncu, Osman Sağlam ve Müjdat Karagöz hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vererek duruşmayı aralık ayına erteledi.