Fethullah Gülen, CNN'e konuştu: Darbeden çok Hollywood filmine benziyor

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, darbe girişimiyle ilgili “Darbeden çok Hollywood filmine benziyor. Sahnelenen bir senaryoya benziyor" dedi.

CNN International’da Fareed Zakaria’nın sunduğu GPS programında konuşan Gülen, darbe girişiminde başrole sahip olduğunu olduğunu reddederek, “Türkiye’ye dönmek içinden çıkılmaz bir mesele ama çözülmesi imkansız bir konu değil. Önemli olan Türkiye’nin bunu hukuk çerçevesinde yapıp yapmayacağı. Eğer bir telefon konuşması varsa, bu ithamın onda biri bile doğruysa, başımı öne eğip ‘Doğruyu söylüyorlar. Bırakın beni alsınlar. Bırakın beni assınlar’derim” dedi.

Diken'in aktardığı habere göre, Gülen, darbe girişiminin arkasında kendisinin olduğuna dair kamuoyu araştırmasına “Muhalif düşünen tek bir medya kalmadı. Tüm medya tek sesli hale geldi” diye yanıt verdi.

Darbe girişiminin Hollywood filmi gibi olduğunu savunan Gülen,“Darbeden çok Hollywood filmine benziyor. Sahnelenen bir senaryoya benziyor. Zaten planladıkları bir şeyi ortaya koyuyorlarmış gibime geliyor. Darbeye benzeyen bir tarafı yok”diye konuştu.

Darbeye karışanlar arasında kendisine sempati duyanların da olabileceğini söyleyen Gülen, Erdoğan’a da “İnşallah Allah karşısına bu günahları ile çıkmaz” diye seslendi.