Ferhat Tunç'a Twitter paylaşımı davası!

Sanatçı Ferhat Tunç'un Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla cezalandırılması istendi.

Sanatçı Ferhat Tunç, 35. yıl konseri için gittiği İsviçre dönüşünde hakkında açılmış yeni bir dava ile karşılaştı. 16 Nisan 2017'deki referandum akşamı yaptığı Twitter paylaşımı dava konusu yapıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre “ihbar” sonucu harekete geçen savcılık, Tunç’un “Bu akşam yine İstanbul ve diğer iller son derece haklı, demokratik ve meşru çağrıları var. #HayırSusmuyoruz #HayırYargılanamaz" paylaşımının cezalandırılmasını istedi. Tunç, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla suçlandı.

Tunç, davaya ilişkin şunları söyledi:

"Hakkımda son birkaç ay içinde açılan üçüncü dava. Söz konusu davaların, hukuki kısmını tartışmaya gerek yok çünkü hukuki kısmı yok! Son davaya konu edilen de yine bir Twitter paylaşımım. 16 Nisan referandumunun sonuçlarına yönelik itirazımı suç saymışlar. Referandum sonuçlarına, şaibe yaratılması üzerinden benim de itirazım oldu. Özü itibarıyla hakkımda açtıkları bu davalarla korkarak susacağımızı düşünüyorlar. Kimse bizden böyle bir onursuzluğu beklemesin. Yaşamım boyunca zulüm karşısında susmadım, bundan sonra da susmam."

Tunç, 18 Nisan’da İstanbul Büyükçekmece 4. Adliye Ceza Mahkemesinde ifade verecek.