Fenerbahçe Orduevi davasında yeni gelişme

15 Temmuz darbe girişiminde Fenerbahçe Orduevi'ni basan askerlerle ilgili savcı, mütalaasında 'ağırlaştırılmış müebbet' istedi.

15 Temmuz darbe girişiminde 4 zırhlı askeri araçla Fenerbahçe Orduevi'ni basmaya giden 1'i üsteğmen, 3'ü uzman çavuş 40 askerin yargılandığı darbeye teşebbüs davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, 4 rütbeli için "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederken; 36 er hakkında ise beraat istedi. 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci celseye, tutuklu sanık Kayhan Korkmaz getirilirken; tutuksuz sanıklar Faruk Yüksel, Salim Savtur, Fahri Sivri ve Recai Yeğen katıldı. Müdahil kurumlar TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları ve sanık avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından Savcı Onur Ekinci esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada eski üsteğmen Kayhan Korkmaz ile uzman çavuşlar Fahri Sivri, Recai Yeğen ve Faruk Yüksel'in "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Savcı, 36 er hakkında ise suça iradi olarak katıldıkları tespit edilemediği gerekçesiyle beraatlarını talep etti.

Tutuklu sanık Kayhan Korkmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, taraflara mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.