Fatih Terim: Allah kanunları değişmez insan kanunları değişir

Fatih Terim, yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inandığını, kuralın değişmesi gerektiğini düşündüğünü; "Allah kanunları değişmez insan kanunları değişir” ifadeleriyle anlattı.

DHA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yarın Antalya'da karşılaşacağı Finlandiya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inandığını belirten Fatih Terim, yabancı oyuncu kuralının kendisinin değişmesini istediğini belirtti.

Terim; “Biz 14 Türk'ü korumak için yapıyoruz. 14'ün içinde 7 Türk mecburiyeti var. 18'lik takımın içinde mutlaka Türk kaleci zorunluluğu var. Porto'da yüzde 60 yabancı oynuyor. Ama yine de fabrika gibi futbolcu yetişiyor. Bu bir felsefe, altyapıya önem vereceksiniz. Yabancı kuralı size mani değil. Öyle bir mani olsa, ben niye isteyeyim. Çok ince eleyip sık dokuduk. Herkesle yarışabilecek bir ortama geldik. Avrupa'daki üst düzey kulüpler ne uyguluyorsa biz bunu getirdik. Açık bir yüreklilikle bu kuralın kalkmasını istiyorum. Türk futbolcusunun kılına dokunmak ister miyim? Onlarda bu yarışmanın içinde olmalı. Ben serbest olsun dedim. Allah kanunları değişmez insan kanunları değişir” ifadelerini kullandı.