Faili meçhullerle anılan Mehmet Ağar, darbe komisyonunda konuştu!

90'lı yıllardaki faili meçhullerin arkasındaki isimlerden biri olan eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar, AKP iktidarında yeniden parlarken, bugün de AKP'nin darbe komisyonunda açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Konuştu.

Görev yaptığı dönemdeki hiçbir bürokratının 15 Temmuz sonrasında bir sıkıntı yaşamadığını ileri süren Ağar, “Benim emniyet müdürlüğü yaptığım dönemde bir tane kaset çıkmadı. Benden sonra bir sürü kaset çıktı. Çünkü biz mahkeme kararı olmadan kimseyi dinlemedik. Dinlediklerimiz de sadece terör örgütü üyeleri, uyuşturucu kaçakçıları gibi isimlerdi. Şimdi bakıyorum, son 10-15 günde yine bizim zamanımızdaki eski dönemlere göre bir yapılanma görüyorum” dedi.

AĞAR'DAN TKP UTANMAZLIĞI

Emniyet'te şube müdürlüğünden başladığını, şube müdürüyken sol örgütlerin arkasında Rusya'nın olduğunu düşündüğünü, öyle şartlandığını belirten Ağar, Emniyet Müdürü olunca Sovyetlerin bir tek TKP'yi desteklediğini gördüğünü, TKP üyelerinin de ellerine bıçak bile almamış, düzgün fikir insanları olduğunu söyledi.

Ağar'ın İstanbul Emniyeti'nde Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde, İstanbul Emniyeti'nde TKP Merkez Komite Üyesi Mustafa Hayrullahoğlu katledilmişti.

O DÖNEM GENELKURMAY BAŞKANI SICAK BAKSAYDI...

Ağar, 2006’da DYP Genel Başkanı olduğu dönemde Mardin’de söylediği “Düz ovada siyaset yapsınlar” sözüyle ilgili ise şunları söyledi: “O zaman tüm Anadolu’yu geziyor, herkesle görüşüyorduk. Mardin’de PKK’nın içinden adamlarla da görüştük. ‘Durum stabil gidiyor, ama büyük bir patlama olacak’ dediler. Ben de bunun üzerine, seçimler de yaklaşıyordu ‘Düz ovada siyaset yapsınlar’ dedim. O zaman Genelkurmay, benim için ‘O adam ne diyor’ dedi. Bize koydumu oturtan adam cephede lazım, siyasette değil. O dönemde Genelkurmay bu işe sıcak bir kucak açsaydı, AK Parti çözerdi bu işi. Her şeye rağmen Türkiye’nin, halkın sağduyusuyla bu işi çözeceğini sanıyorum.”

Türkiye'nin Kürt sorununu çözme birikimine sahip olduğunu söyleyen Ağar, "Bu meseleyi çözmüş Türkiye, Suriye ve Irak meselelerini de çözer. TBMM çözmelidir" dedi.