Evrim atölyesi öğrencilerine Kültürpark'ta botanik gezisi

İzmir'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin evrim atölyesine devam eden 6-13 yaş grubu çocuklar botanik bilimini Kültürpark'ta keşfettiler. Ebeveynler de aynı saatlerde "Bir aydınlanma mirası olarak Kültürpark" konulu söyleşiye katıldılar.

soL-İzmir

İzmir'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin evrim atölyesi çocuklara yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Okullarda evrim ünitesinin müfredattan çıkarılması üzerine, evrim atölyesi çalışmalarını daha da hızlandırdı. Günün pazar, havanın güzel olmasından yararlanan 6-13 yaş grubundaki çocuklar anne-babalarıyla birlikte bugün İzmir'in tarihsel ve doğal belleğinde önemli bir yeri olan Kültürpark'ta botanik gezisine katıldılar. Biyolog ve anaokulu öğretmeni eğitmenler eşliğinde binlerce bitkisel varlığı barındıran Kültürpark'ta botanik eğitimine giriş yapan çocuklar, hem öğrendiler, hem eğlendiler. 

Çocukların botanik gezisi sırasında anne-babalar da Kültürpark içerisindeki İzmir Sanat'ın bahçesinde, soL editörü Ahmet Çınar'ın konuşmacı olarak yer aldığı "Bir aydınlanma mirası olarak Kültürpark" konulu söyleşiye katıldılar. Söyleşide, İzmir'in aydınlanma ve modernelşem tarihinde önemli bir yeri olan Kültürpark'ın sermaye gruplarına nasıl peşkeş çekilmeye çalışıldığı anlatıldı, bu oldubittiye karşı örgütlü mücadelenin önemi vurgulandı.