Evlerini yıktılar, çadırlarını söktüler: Şimdi de konteynerlerini kaldıracaklar!

İstanbul'da Çekmeköy Merkez Mahallesi Farabi Sokak'ta evleri hukuksuz bir şekilde yıkılan ve çadırda yaşamaya başlayan yurttaşlar, çadırlarının sökülmesinin ardından konteynerlerde yaşamaya başlamışlardı. Belediye, evsiz yurttaşlara konteynerlerin de kaldırılması yönünde tebligat gönderdi.

Haber Merkezi

İstanbul'da Çekmeköy Merkez Mahallesi Farabi Sokak'taki evleri hukuksuz bir şekilde yıkılan, çadırları da belediye tarafından zorla söküldükten sonra konteynerlerde yaşamaya başlayan vatandaşlar, bu kez de "konteynerleri kaldırın" tebligatıyla karşı karşıya kaldı. 

Bir süre önce su havzası alanı olduğu gerekçesiyle hukuksuz bir biçimde evleri yıkılan Farabi Sokak sakinleri, yaşam alanlarını savunmuş, çadır kurarak sokakta yaşamaya başlamışlardı. Çadırlarının zabıta ekiplerince sökülmesiyle konteynerde yaşam mücadelesi veren sokak sakinlerine şimdi de konteynerlerin kaldırılması yönünde belediyeden tebligat gönderildi.

Konteynerlerde yaşayan vatandaşlara gönderilen tebligat şöyle: 

FARABİ SOKAK HALKI ÇARESİZ

Rant nedeniyle çaresiz bırakılan Farabi Sokak halkı, aksi yönde bir karar çıkmazsa ranta ve piyasacı belediyeciliğe kurban edilmiş olacak.

NE OLMUŞTU? 

Çekmeköy Merkez Mahallesi'ne bağlı Farabi Sokak'taki evler, geçen 2 Ağustos tarihinde su havzası alanı olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Mahallede 30 yılı aşkın süredir yaşayan ancak belediye tarafından evleri yıkılan aileler, çadırlarda yaşamaya başlamıştı. Belediye görevlileri çadırları zorla sökünce, ailelere konteynerlere sığınmıştı.