Etyen Mahçupyan: AKP aslında son derece zayıf bir iktidar

Önceki başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı, Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan'dan AKP yorumu: Aslında bu son derece zayıf bir iktidar...

Karar gazetesi yazarı ve önceki başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AKP'ye sağlıksız bir anlayışın yerleştiğini söyleyerek, "AKP makbul vatandaşı yeniden tanımlıyor, dışında kalanı gayrı milli, hatta hain ve suçlu ilan edebiliyor" dedi.

"Aslında bu son derece zayıf bir iktidar" ifadesini kullanan Mahçupyan, "Çünkü güçlü iktidarların toplumu yönetmek için bu türden yollara girmelerine gerek yoktur" diye yazdı.

Mahçupyan'ın bugünkü (20 Mart 2018) köşesinde yayımladığı "Dindarların 28 Şubat’ına doğru mu?" başlıklı yazıda yer alan bazı ifadeler şöyle:

  • Gelinen noktada, aynen geçmişteki iktidarlara benzer şekilde, AK Parti’ye de kendi cemaatini toplumun yerine koyan, o cemaate hizmet ve hizmet götürerek seçim kazanmayı hedefleyen, seçimi kazanamamayı milli bir felaket olarak algılayan sağlıksız bir anlayış hakim olmuş gözüküyor. Hakem devleti hayata geçiren bir parti, şimdi ‘taraf devlet’ üretmekle kalmıyor, onun üzerinden toplumu parçalara ayırıyor, makbul vatandaşı yeniden tanımlıyor, dışında kalanı gayrı milli, hatta hain ve suçlu ilan edebiliyor.
  • Aslında bu son derece zayıf bir iktidar… Çünkü güçlü iktidarların toplumu yönetmek için bu türden yollara girmelerine gerek yoktur. Ancak yönetemeyen veya yönetemeyeceğini düşünen iktidarlar bu türden bir anlayışa kayma ihtiyacı hisseder. Oysa AK Parti bunun aksini yapabileceğini kanıtlamış bir siyasi hareket…